Iohannis, în Parlamentul European: „Patru ani ne-a luat ca să ne dăm seama că anumite lucruri trebuie rediscutate cu fermierii”

Data publicării:
proteste violente la bruxelles
Fermierii furioși au aprins focuri în fața Parlamentului European, după ce ieri au intrat cu tractoarele în Bruxelles. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Strasbourg, că este o distanţă prea mare între cetăţenii europeni şi clasa politică europeană şi că trebuie să existe o reapropiere, dând ca exemplu protestele fermierilor din întrega Uniune Europeană. „Patru ani ne-a luat, ca să ne dăm seama, după proteste masive, că anumite lucruri trebuie rediscutate cu fermierii?”, s-a întrebat Klaus Iohannis.

„Este o distanță prea mare între cetățeanul european și clasa politică europeană. Trebuie să ne reapropiem. Trebuie să venim cu soluții nu pe termen scurt, ci pe termen mediu și lung și trebuie să discutăm aceste soluții cu cei care sunt vizați de ele. Și ca să nu rămân doar în sfera pur teoretică, o să vă dau un exemplu din ceea ce în aceste zile a dus la multe frământări în Uniune, de politica agricolă comună.

Deciziile referitoare la politica agricolă comună s-au luat în 2020, înainte de pandemie. Nota bene: suntem în 2024. Oare de ce a fost nevoie să avem după patru ani proteste masive ale fermierilor în toată Uniunea Europeană, aproape, ca să ne dăm seama că unele concepte trebuie rediscutate? Patru ani ne-a luat ca să ne dăm seama, după proteste masive, că anumite lucruri trebuie rediscutate cu fermierii. Este doar un exemplu cum de multe ori suntem prea departe de interesele oamenilor, pe care până la urmă vrem să-i ajutăm să își facă treaba”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă alături de președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, înainte de discursul din plenul adunării.

Citește și: Klaus Iohannis: „UE trebuie să se extindă. De ce durează pentru unii deja de 20 de ani aceste discuții?”

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri