MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru turiștii care vizitează Bulgaria

Data publicării:
Litoral Bulgaria, Nisipurile de Aur
Turişti în staţiunea Nisipurile de Aur, vara anului 2020. Înainte de pandemie turismul a generat 12% din PIB-ul Bulgariei. Foto: Profimedia Images

Ministerul Afacerilor Externe a emis luni o atenţionare de călătorie pentru Bulgaria, unde până marți sunt în vigoare Coduri roşu și portocaliu de caniculă.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria că Institutul de Meteorologie și Hidrologie bulgar a emis coduri de caniculă pentru perioada 2-3 august.

Cod roșu a fost emis pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Yambol, Pleven, Veliko Târnovo și Ruse, unde temperaturile vor înregistra valori de peste 41 grade Celsius.

Cod portocaliu există în regiunile Vidin, Montana, Vrața, Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kjustendil, Loveci, Gabrovo, Sliven, Smolian, Kârdjali, Târgoviște, Razgrad, Silistra, Șumen, Dobrici, Varna și Burgas, unde temperaturile vor înregistra valori de 38 – 41 grade Celsius.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro/node/51904, http://sofia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri