Sari la conținut

Manifestaţie împotriva corupţiei la Budapesta. 10.000 de oameni au cerut demisia premierului Viktor Orban

Evenimentele au fost iniţiate pe Facebook.

Manifestanţii au scandat lozinci antiguvernamentale în faţa Parlamentului de la Budapesta. Oamenii au spus că nu mai sunt dispuşi să plătească tot felul de taxe într-o ţară coruptă.

„Corupţia este atât de mare încât ameninţă funcţionarea statului. Muncim degeaba pentru a plăti taxe, dacă ele nu ajung unde trebuie. În fiecare zi iese ceva la iveală, o nouă înşelăciune care nu ar trebui să aibă loc şi totuşi se întâmplă”, spunea un manifestant.

Pe 28 octombrie, peste o sută de mii de unguri au ieșit în stradă împotriva planului premierului Viktor Orban de a pune o taxă pe Internet începând cu 2015.

A fost cea mai mare manifestație de protest împotriva executivului de la Budapesta de când partidul de centru-dreapta al premierului Viktor Orban a preluat puterea în 2010.

Pus sub presiune şi aspru criticat de Washington şi Bruxelles, Orban a anunţat ca renunta pentru moment la controversata lege.

Potrivit acesteia, toţi furnizorii de servicii de internet din Ungaria erau obligaţi să plătească 50 de eurocenţi pentru fiecare gigabyte de date transferate.