Maria a fost ucisă și dată hrană la porci pentru că a refuzat un mafiot. Misterul dispariției ei acum șase ani a fost elucidat

Data actualizării: Data publicării:
maria chindamo
Maria Chindamo, o femeie de afaceri care a dispărut în urmă cu șase ani, a fost ucisă, iar cadavrul i-a fost dat hrană la porci, au comunicat anchetatorii din Italia, care au făcut publice datele investigației privind dispariția bizară a femeii. FOTO: Profimedia Images

Maria Chindamo, o femeie de afaceri care a dispărut în urmă cu șase ani, a fost ucisă, iar cadavrul i-a fost dat hrană la porci, au comunicat anchetatorii din Italia, care au făcut publice datele investigației privind dispariția bizară a femeii. Cel care a ucis-o este un mafiot din clanul 'Ndrangheta din zona Vibonese, căruia ea nu a vrut să îi vândă un teren. Mafiotul a fost arestat alături de alți 80 de membri ai grupării, scrie Il Mattino.

Maria Chindamo a dispărut în 6 mai 2016 de la ferma ei din Limbadi. Anchetatorii au descoperit că a fost ucisă din cauza unei afaceri imobiliare, iar corpul i-a fost dat hrană la porci, pentru a i se pierde urma. Detaliile macabre au fost făcute publice de către carabinierii care au anunțat că ucigașul, Salvatore Ascone, în vârstă de 57 de ani, a fost arestat împreună cu alți 80 de membri ai grupării 'Ndrangheta.

Femeia a fost omorâtă deoarece a refuzat ofertele mafioților care voiau să îi cumpere terenul. Maria Chindamo moștenise terenul de la fostul soț, care se sinucisese în 2015.

În comiterea crimei, Ascone a fost ajutat de alte două persoane – un minor la acel moment și un bărbat care între timp a murit.

Vincenzo Chindamo, fratele Mariei Chindamo, a declarat că arestarea criminalului face dreptate în acest caz.

„În toți acești ani, am vrut să aflu adevărul despre uciderea surorii mele. Nu am încetat niciodată să cred în justiție, iar acum, simt că răbdarea mi-a fost recompensată. Aștept ca cei responsabili pentru crimă să fie pedepsiți, sunt sigur că așa va fi. 'Ndrangheta este învinsă”, a spus bărbatul.

Procurorul de caz Nicola Gratteri a declarat că Maria Chindamo a fost omorîtă deoarece și-a permis libertatea de a fi o femeie liberă, independentă, care voia să se înscrie la facultate și să devină antreprenor.

«Toate acestea s-au întâmplat pentru că această femeie, Maria Chindamo, după sinuciderea soțului ei cu un an înainte de moartea ei, a vrut să devină antreprenor, să își cultive terenul și să aibă grijă de copiii ei și chiar s-a înscris la Universitate. Această libertate a ei, această dorință de a fi independentă, de a fi femeie, nu i-a fost iertată și la trei zile după ce a postat fotografia cu noul ei partener pe rețelele sociale a dispărut. A fost o crimă înfiorătoare. Nu i-a fost permis luxul de a începe o viață nouă.

Familia Mariei Chindamo a vrut mereu să afle adevărul și să se facă dreptate. Am apreciat acest lucru de-a lungul anilor. Din 2016, specialiștii în cercetarea crimelor violente au anchetat fiecare aspect al poveștii. Pe lângă interceptările telefonice, avem 18 mărturii care au oferit date clare, indicii și dovezi despre moartea Mariei Chindamo.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri