Meghan Markle a revoluţionat tradiţionalul mariaj britanic. Gesturile din biserică şi de la recepţie

Data actualizării: Data publicării:
Prince Harry Marries Ms. Meghan Markle - Windsor Castle
WINDSOR, UNITED KINGDOM - MAY 19: Ms. Meghan Markle walks down the aisle at the start of her wedding to Prince Harry in St George's Chapel at Windsor Castle on May 19, 2018 in Windsor, England.. (Photo by Danny Lawson - WPA Pool/Getty Images)

Istorie pe viu, în Marea Britanie. Eroina zilei e, fără îndoială, Meghan Markle, proaspătă ducesă de Sussex.

De parcă nu era de ajuns că a revoluţionat tradiţionalul mariaj regal, mai întâi prin faptul că e prima mulatră şi prima americancă ce nu provoacă o criză dinastică în Casa Regală, Meghan a venit singură la biserică.

Aşa a şi intrat în capelă şi a străbătut singură aproape jumătate din lăcaşul de cult. La final, Meghan a ieşit, desigur, alături de soţul ei, prinţul Harry, şi de noul nucleu al familiei regale - prinţul Charles, Camilla, prinţul William, Kate şi copiii lor.  

După emoţiile impresionantei ceremonii religioase, a venit şi vremea petrecerii. Mirii sunt răsfăţaţi nu cu una, ci cu două recepţii.

Recepţia găzduită de regina Elisabeta a II-a la St George's Hall, de la castelul Windsor, ar trebui să fie pe sfârşite. Elton John, care e un apropiat al familiei regale britanice, a fost rugat de prinţul Harry să cânte la recepţie, spre bucuria celor 600 de invitaţi care au fost invitaţi la eveniment.

Un lucru inedit a fost faptul că mireasa a susţinut un toast la recepţie. A înlocuit astfel discursul tradiţional al tatălui miresei, dat fiind că tatăl ei nu a putut veni la nuntă din motive medicale. Celelalte două toasturi au făcute de prinţii Harry şi Charles.

Mirii şi-au rugat toţi invitaţii ca, în locul cadourilor de nuntă, să aleagă una dintre fundaţiile caritabile pe care le susţin Meghan şi Harry şi să facă o donaţie.

Odată încheiată recepţia reginei, la castelul Windsor va mai avea loc un eveniment. E vorba despre receţia dată în cinstea mirilor de către prinţul Charles, cel care a şi însoţit-o pe Meghan Markle la altar.

Vor fi 250 de oaspeţi la cea de-a doua recepţie. Ei vor începe să sosească la ora locală 19.00, adică ora 21.00 a României. Un singur lucru mai aşteptăm acum de la Palatul Kensington. E vorba despre portretul oficial de nuntă al celor care au devenit de azi Ducele şi Ducesa de Sussex.

Pentru restul Regatului, care nu are invitaţii la niciuna dintre recepţii, barurile s-au pregătit cu program prelungit, în cinstea nunţii regale.

FOTO: Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri