O tânără care a rămas fără inimă din cauza cancerului are o nouă șansă la viață

Data actualizării: Data publicării:
becca henderson bbc
FOTO: BBC

O tânără care trăiește cu o inimă artificială, pe care o poartă într-un rucsac, după ce organul ei a fost scos de medici din cauza cancerului, a fost adăugată pe lista de transplant.

becca henderson bbc
FOTO: BBC

Becca Henderson, în vârstă de 24 de ani, din Marea Britanie, trăiește, de un an, cu ajutorul unui dispozitiv de 7 kilograme pe care îl poartă în rucsac oriunde merge.

Ea a primit recent vestea că poate fi adăugată pe lista urgentă de transplant, întrucât a trecut un an de când nu mai are celule canceroase în corp. Un transplant de inimă reprezintă șansa la o viață normală pentru tânără.

Becca Henderson, absolventă a Universității Oxford, ar putea primi astfel o inimă nouă în câteva săptămâni.

„Niciodată nu m-am gândit să renunț”, a declarat fata pentru BBC.

„A fost nunta surorii mele și am vrut să ajung acolo, au fost nunțile altor prieteni, îi am pe părinții mei și nu vreau să mor înaintea câinelui meu”, mărturisește tânăra.

Becca și-a petrecut ultimul an aproape de părinți, care sunt întotdeauna alerți, în cazul în care dispozitivul care o ajută să trăiască se oprește și are nevoie să-i schimbe bateriile.

„Dacă ceva nu funcționează la dispozitiv, ei sunt cei care pot face modificările necesare în patru minute pentru a-mi salva viața”, spune fata.

Dispozitivul portabil este conectat la sistemul vascular al pacientei și utilizează aer comprimat pentru a pompa sângele și astfel oxigenându-l.

Becca Henderson este una dintre cele două persoane cu inima artificială în Marea Britanie.

Chirurgul cardiolog Stephen Westaby a spus despre tânără că „probabil este cea mai curajoasă tânără”.

„Un număr foarte mic” de oameni au avut cancer la inimă, spune el, și este „cea mai înfricoșătoare afecțiune”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri