Președintele CE denunță presiunile Rusiei și promite Republicii Moldova o perspectivă europeană

Data publicării:
leanca

Declaraţiile ministrului rus de Externe vin cu mai puţin de două luni înainte de semnarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova. Pentru a perfecta ultimele detalii ale Acordului membrii executivului european de la Bruxelles au avut o reuniune cu întreg guvernul de la Chişinău. La finalul întrevederii, preşedintele Comisiei Europene nu a ezitat să lanseze la rândul său un avertisment pentru Moscova.

Desigur, Rusia trebuie să recunoască că ţările independente şi suverane au nu numai dreptul la autodeterminare, ci şi de a negocia orice fel de acord cu alte ţări. Dacă nu, atunci vom avea probleme, nu numai în regiune, ci în întreaga lume”, a declarat Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene.

Premierul moldovean Iurie Leancă a reafirmat hotărârea Chişinăului de a merge pe calea europeană.

„Integrarea noastră în Uniunea Europeană nu ar trebui să împiedice îmbunătăţirea, consolidarea şi îmbogăţirea relaţiei noastre cu Federaţia Rusă, care este un partener foarte important pentru Republica Moldova. O Republica Moldova mai puternică şi mai europeană va însemna de asemenea că vom fi mult mai atrăgători pentru cei care trăiesc pe partea stângă a Nistrului, adică în regiunea transnistreană”, a declarat Iurie Leancă, prim-ministrul Republicii Moldova.

Acordul de Asociere şi Liber Schimb dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova urmează să fie semnat pe 27 iunie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri