Sari la conținut

Român arestat în Spania pentru că transporta refugiați irakieni

Un român a fost arestat în Spania, după ce autoritățile au descoperit ascunși în camionul frigorific pe care îl conducea opt imigranți irakieni. Șoferul a fost arestat sub acuzația de trafic de persoane. 

CATUSE 2 20

Close up of metal handcuffs

„După ce au primit un apel anonim, ieri (vineri) agenți ai Gărzii Civile au deschis un camion frigorific (...) și au descoperit în interior opt irakieni, perfect sănătoși", a precizat Garda Civilă din provincia Teruel, în estul Spaniei, conform Agerpres.

În partea din spate a camionului, agenții au descoperit patru adulți și patru copii. Ei nu aveau asupra lor niciun document, însă în urma anchetei s-a stabilit că toți aveau naționalitate irakiană.

„Șoferul camionului, un cetățean român de 37 de ani, a fost arestat, sub acuzația de trafic de ființe umane", a precizat Garda Civilă.

Camionul plecase din regiunea Murcia, în sudul Spaniei, și se îndrepta spre Marea Britanie. Deocamdată autoritățile spaniole nu știu cum au ajuns familiile irakienie până în Spania. 

Presa spaniolă a scris că,  luna trecută, o familie provenită din Irak a fost descoperită într-un camion frigorific, pe aceeași șosea, A23, și în aceeași provincie.

La 27 august 2015, descoperirea de către polițiștii austrieci care controlau un camion frigorific abandonat în apropiere de frontiera cu Ungaria a 71 de imigrați morți asfixiați a șocat Europa. Imigranții, care fugiseră de conflictele din Siria, Irak și Afganistan, fuseseră urcați în acel camion de traficanți în Ungaria.