Spania a înregistrat într-un singur weekend peste 84.000 de cazuri noi de Covid

Data publicării:
Test pentru depistarea covid
Creștere alarmantă de cazuri de Covid în Spania. Foto: Profimedia Images

Cifre îngrijorătoare raportate în Spania, unde în ultimul weekend s-au înregistrat 84.287 de noi infectări cu coronavirus, un alt record negativ. Alte 455 de oameni au murit în cele două zile, a anunțat Ministrul Sănătății din Madrid.

Cu o săptămână înainte, în week-end, au fost raportate 61.422 de infectări şi 401 decese, notează dpa, citată de Agerpres.

Numărul de noi infectări la 100.000 de locuitori în decursul a şapte zile  a crescut la puţin sub 380. Prin comparaţie, în Germania această valoare a fost luni de 134.

Spania a înăsprit restricțiile împotriva Covid-19

Deoarece numărul infectărilor a înregistrat o creştere în ultimele săptămâni, regiunile spaniole au înăsprit măsurile împotriva răspândirii coronavirusului. Reguli diferite se aplică la nivel naţional, deoarece fiecare regiune poate decide în baza unui cadru definit, mai scrie sursa citată. 

Restaurantelor li se permite să vândă doar în regim de catering sau să servească mâncare afară. Multe cluburi de fitness sunt închise, în timp ce teatrelor, sălilor de concerte şi cinematografelor li se permite să folosească doar o mică parte din locurile lor sau chiar deloc.

În unele regiuni, cum ar fi insula Mallorca, reuniunile cu persoanele care nu locuiesc în aceeaşi gospodărie sunt complet interzise, iar în altele acestea sunt limitate la patru persoane.

De la începutul pandemiei, Spania, cu o populaţie de 47 de milioane de locuitori, a înregistrat în total 2,33 milioane de infectări cu noul coronavirus şi 53.769 de decese asociate COVID-19. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri