UE studiază dacă gazoductul Nord Stream 2 respectă politica energetică a blocului comunitar

Data publicării:
Muncitorii contractați de Gazprom se bucură după finalizarea procesului de sudare a ultimei conducte de pe a doua linie a gazoductului Nord Stream 2
Proiectul Nord Stream 2 leagă Germania de Rusia printr-un gazoduct pe sub Marea Baltică. Foto: Profimedia Images

Uniunea Europeană studiază compatibilitatea gazoductului Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania pe sub Marea Baltică, cu politica sa energetică, a declarat luni vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis. 

Comisia Europeană va face tot ce îi stă în putere pentru a împiedica Rusia să utilizeze gazele naturale ca armă, a adăugat Valdis Dombrovskis în cursul unei vizite la Kiev, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Construcţia Nord Stream 2 a fost finalizată, dar pentru ca gazoductul să fie dat în exploatare se aşteaptă aprobarea oficială din partea autorităţilor de reglementare din Germania.

Decizia de certificare a operatorului gazoductului Nord Stream 2 este puţin probabil să fie luată înainte de sfârşitul lunii iunie, autoritatea de reglementare germană indicând că încă aşteaptă să primească toate documentele necesare, conform TASS.

Valdis Dombrovskis a indicat, de altfel, că executivul european va aproba marţi un ajutor de 1,2 miliarde de euro pentru Ucraina.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri