Un fost angajat al serviciului de informaţii interne austriac, plasat în arest preventiv. El este acuzat de spionaj

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu mainile prinse in catuse,la spate
Foto: Shutterstock

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a convocat Consiliul de Securitate Naţională, pentru data de 9 aprilie, în urma arestării pentru fapte de spionaj comise de către o persoană care a lucrat pentru serviciul de informaţii interne austriac, în prezent dizolvat, relatează luni DPA.

Este necesar să împiedicăm „reţelele de spionaj ruseşti” să ameninţe Austria „prin infiltrarea sau exploatarea partidelor politice” a anunţat luni Karl Nehammer, care este liderul Partidului Popular Austriac (OVP).

Curtea de Stat de la Viena a decis duminică plasarea în arest preventiv a unui fost angajat al Biroului federal pentru protecţia statului şi contraterorism (BVT), instituţie în prezent dizolvată, pentru abuz în serviciu şi activitate de intelligence în dauna Austriei, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Motivele plasării bărbatului respectiv în arest sunt risc de conspiraţie şi risc de a comite infracţiuni, a declarat o purtătoare de cuvânt a Curţii pentru agenţia de presă austriacă APA.

Parchetul austriac ceruse duminică plasarea în arest preventiv a bărbatului. Instituţia nu a precizat numele ţării pentru care ar fi spionat individul arestat. Acesta a respins toate acuzaţiile formulate la adresa sa. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri