Sari la conținut

VIDEO. Designer celebru, critic al lui Erdogan, atacat pe Aeroportul Ataturk

Designerul Barbaros Şansal, deportat din Cipru, pentru critici aduse statului turc, a fost atacat de un grup de manifestanţi pe aeroportul internaţional Ataturk, informează euronews.com, preluat de News.ro.

recep erdogan miting electoral turcia - fb erdogan

Deportarea a venit ca urmare a unui videoclip publicat de designer în care critica Turcia, acesta fiind sters de pe contul de Twitter. Coborând treptele avionului, el a fost asaltat de mai multe persoane care aşteptau pe pistă. Barbaros Şansal a fost apoi urcat într-o maşină.

İbrahim Melih Gökçe, primarul oraşului Ankara, a publicat imagini cu incidentul susţinând că acesta a fost răspunsul naţiunii.

În videoclipul său, designerul turc vorbea despre jurnliştii arestaţi în ţara sa şi despre corupţia din partidul islamo-conservator aflat la putere, AKP.

”Cu atât de mulţi jurnalişti arestaţi, cu atât de mulţi copii abuzaţi, corupţie şi mită luată de cei de la putere, cu bigoţii pe străzi împrăştiind ticăloşie, încă mai sărbătoriţi Anul Nou?”, a spus el în clip. ”Nu, nu sărbătoresc. Ştiţi ce am să fac? Voi bea tot alcoolul pe care îl găsesc în bar, în casă. Voi bea tot şi nu voi lăsa nimic pentru voi”, a continuat el.

Imaginile cu atacul, AICI.

Pe aceeași temă