Un avion a aterizat de urgență din cauza unei cobre care a ajuns în cabina piloților. „A fost un moment de groază”

Data publicării:
avion de mici dimensiuni in zbor
Un avion a aterizat de urgență din cauza unei cobre care a ajuns în cabina piloților. Foto: Profimedia

Un pilot sud-african povestește cum a fost nevoit să aterizeze de urgență după ce a descoperit că în cabina de pilotaj, chiar sub scaunul lui, se strecurase o cobră. Avionul pe care îl pilota Rudolph Erasmus zbura în acel moment la peste 3.300 de metri altitudine, relatează BBC.

„Să fiu sincer, creierul meu pur și simplu nu înregistra ce se întâmplă. A fost un moment de groază”, a povestit el pentru BBC.

Erasmus a simțit o senzație de frig pe spate și a crezut inițial că era sticla de apă. Dar apoi aceasta a început să se miște.

„M-am întors la stânga și m-am uitat în jos. Am văzut cobra retrăgându-și capul sub scaun”, spune el.

Erasmus pilota un avion privat cu 4 pasageri la bord.

Mușcătura cobrei Cape este mortală și poate ucide un om în doar 30 de minute. Erasmus nu a vrut să creeze panică în rândul pasagerilor, așa s-a gândit mult înainte de a le spune oamenilor aflați bord despre prezența șarpelui. Pe de altă parte, se temea că cobra ar putea ajunge în cabina pasagerilor.

În cele din urmă, a decis să le spună.

„I-am informat că e un șarpe în interiorul aeronavei, sub scaunul meu, și că încerc să aterizez cât de repede se poate. Cred că toată lumea a încremenit pentru o clipă sau două”, a povestit Erasmus.

Piloții sunt antrenați pentru o mulțime de scenarii, dar nu și pentru prezența unui șarpe în cabina de pilotaj, a adăugat el, subliniind că panica ar fi înrăutățit situația.

Avionul, care se îndrepta spre Pretoria, a aterizat de urgență în orașul Welkom. Dar cobra a reușit cumva să se strecoare din aeronavă și nu a mai fost găsită.

Acum, Erasmus este considerat un erou. Comisarul sud-african pentru aviație civilă, Poppy Khosa, l-a lăudat pentru că „măiestria lui a salvat toate viețile de la bord”, potrivit site-ului News24.

Însă pilotul spune că este o exagerare și că e și meritul pasagerilor, care au rămas calmi pe toată durata zborului.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri