Un avion de luptă american F-16 s-a prăbuşit în Marea Galbenă, pilotul a reușit să se catapulteze

Data publicării:
avion f16
Un avion de luptă american F-16 s-a prăbuşit în Marea Galbenă, pilotul a reușit să se catapulteze. FOTO: Profimedia Images

Un avion de luptă american F-16 s-a prăbuşit în Marea Galbenă luni, în Coreea de Sud, în cursul unui exerciţiu de antrenament. Pilotul a reuşit să se catapulteze și a fost salvat, a informat agenţia de presă Yonhap.

"Avionul s-a prăbuşit în apele Mării Galbene după ce a decolat de la o bază aeriană din Gunsan, la 178 de kilometri sud de Seul", a raportat agenţia sud-coreeană de presă.

Pilotul, care a reuşit să se catapulteze din avion, a fost salvat, a informat Yonhap, citată de Agerpres.

Ministerul sud-coreean al Apărării nu a făcut comentarii. Forţele americane din Coreea de Sud nu au fost disponibile imediat pentru a confirma această informaţie.

În luna mai, un avion american F-16 s-a prăbuşit într-o zonă agricolă de la sud de Seul, fără a provoca victime, în timpul unui exerciţiu de antrenament de rutină. Pilotul său a scăpat teafăr după catapultare.

Washingtonul este principalul aliat de securitate al Seulului şi staţionează aproximativ 28.500 de soldaţi în Coreea de Sud pentru a ajuta la protejarea acesteia de nordul dotat cu arma nucleară.

În Japonia vecină, armata americană a anunţat săptămâna trecută că va imobiliza la sol flota de avioane V-22 Osprey în urma unui accident care a ucis opt aviatori americani la sfârşitul lui noiembrie.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri