Un avion rusesc care transporta încărcătură radioactivă a aterizat de urgență la Moscova

Data actualizării: Data publicării:
Russia re-registers leased passenger aircraft
Avionul zbura de la Khanty-Mansiysk, în vestul Siberiei, la Moscova. Foto: Profimedia Images

Un avion operat de compania aeriană rusă Utair care transporta 104 pasageri și material radioactiv ca marfă a fost forțat să efectueze o aterizare de urgență la Moscova, potrivit The Kyiv Independent.

Avionul zbura de la Khanty-Mansiysk, în vestul Siberiei, la Moscova și se pare că a suferit o defecțiune la trenul de aterizare.

The Moscow Times scria pe 8 decembrie că 11 incidente care au implicat avioane civile au fost înregistrate în Rusia în primele opt zile ale lunii decembrie.

Incidentele au evidențiat impactul din ce în ce mai mare al sancțiunilor occidentale asupra companiilor aeriene din Rusia, prin care au fost interzise exporturile de tehnologie și piese de schimb pentru avioane.

De asemenea, sancțiunile au transformat radical natura companiilor aeriene ruse, forțând majoritatea rutelor să fie doar interne.

Mass-media rusă controlată de stat Kommersant a raportat în mai 2023 că 2.000 de zboruri au fost înregistrate de avioane care aveau nevoie de piese noi, conform comentariilor lui Viktor Basargin, șeful Serviciului Federal Rus de Supraveghere a Transporturilor (Rostransnadzor).

Unele avioane rusești au început să fie deservite în Iran, unul dintre puținii aliați rămași ai Rusiei și o țară aflată, de asemenea, sub sancțiuni occidentale, potrivit publicației ruse de stat TASS.

Ministerul de Externe al Rusiei a depus oficial o plângere la Organizația Aviației Civile Internaționale a ONU pe 11 octombrie, spunând că sancțiunile „pun în pericol siguranța aviației civile internaționale”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri