Un băiețel împins în vară de un tânăr de pe clădirea Tate Modern începe să-și revină. Mesajul emoționant al părinților

Data publicării:
tate modern - tripadvisor

Un băieţel francez, grav rănit după ce a fost aruncat în luna august de un tânăr britanic din vârful celebrului muzeu londonez Tate Modern, a început din nou să vorbească şi-şi poate mişca cele patru membre, a anunţat joi familia sa, citată de AFP, relatează Agerpres.

„Avem veşti foarte bune să vă împărtăşim. Micul nostru cavaler a început să vorbească din nou!”, au declarat părinţii acestuia pe un site destinat strângerii de fonduri pentru îngrijirea copilului lor. „El pronunţă o silabă după cealaltă şi chiar dacă de cele mai multe ori trebuie să ghicim ce încearcă să spună, este din ce în ce mai bine!”, au completat ei.

De asemenea, el începe „foarte lent” să-şi mişte braţele şi picioarele, o experienţă „dureroasă” şi „obositoare”, care pentru familie reprezintă însă un „progres minunat”.

Copilul a suferit o hemoragie cerebrală şi multiple fracturi la nivelul coloanei vertebrale, picioarelor şi braţelor, după ce a fost împins pe 4 august de la etajul 10 al muzeului de artă modernă, pe care-l viza împreună cu familia, în timp ce se afla la Londra. Băiatul a aterizat pe acoperişul de la etajul al cincilea, la circa treizeci de metri mai jos.

Suspectul, un tânăr britanic de 18 ani, minor la momentul infracţiunii, a pledat vinovat pentru tentativă de omor la începutul lunii decembrie, chiar dacă motivele sale rămân neclare.

Conform unei prime aprecieri, Jonty Bravery prezintă tulburări de autism, tulburări obsesionale şi tulburări de personalitate.

Înainte de pronunţarea sentinţei sale, la 17 februarie, trebuie făcută o evaluare completă a stării sale psihologice.

Potrivit poliţiei, el le-a explicat anchetatorilor că dorea ca gestul său „să fie dat la ştiri”.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri