Un bărbat din Tadjikistan, suspectat că este membru activ al grupării Statul Islamic, a fost arestat pe un aeroport din Roma

Data publicării:
aeroport roma
Foto: Profimedia

Poliţia italiană a arestat luni un bărbat din Tadjikistan căutat pentru infracţiuni legate de terorism şi suspectat de a fi membru activ al grupării Statul Islamic, a anunţat poliţia într-un comunicat, potrivit agenţiilor Reuters şi ANSA.

Bărbatul, descris drept un fugar vizat de un mandat de arestare internaţional, a fost reţinut după ce a aterizat pe aeroportul Fiumicino de la Roma venind de la Eindhoven, Ţările de Jos.

El a fost identificat doar cu iniţialele 'S.I.', scrie Agerpres.

Autorităţile italiene nu au făcut nicio referire la Rusia sau la atacul terorist de luna trecută petrecut într-o sală de concerte de lângă Moscova, pentru care au fost arestaţi mai mulţi tadjici.

Comunicatul poliţiei italiene nu precizează nici ce stat a emis mandat de arestare împotriva cetăţeanului tadjic arestat pe aeroport.

El menţionează însă că suspectul folosea mai multe identităţi false, inclusiv din Uzbekistan, Kârgâzstan şi Ucraina.

Bărbatul este născut în 1992, iar în 2014 s-a înrolat ca luptător străin pentru Statul Islamic în Siria, adaugă comunicatul.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri