Un cunoscut jurnalist rus, care a denunțat războiul lui Putin, a primit cetățenie ucraineană. Rusia îl caută de trei luni

Data publicării:
alexandr nevzorov cu sacou, camasa, esarfa
Alexandr Nevzorov, jurnalist urmărit de Rusia pentru că a denunțat războiul. Foto: Instagram

Ucraina i-a acordat cetățenie unui cunoscut jurnalist rus, Alexandr Nevzorov, care a fugit din Rusia împreună cu soția lui după ce au denunțat invazia Rusiei în Ucraina, a anunțat vineri un oficial de la Kiev, potrivit Reuters.

Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, a anunțat că autăritățile de la Kiev le-au acordat cetățenie ucraineană lui Nevzorov și soției sale, Lidia.

La rândul său, Alexandr Nevzorov a confirmat că a primit cetățenia, într-o postare pe Telegram, unde a precizat că războiul declanșat de Rusia este o crimă, iar Ucraina este victimă.

„Sunt de partea victimei. Și sunt al naibii de recunoscător poporului ucrainean chinuit, disperat, însângerat, care mi-a permis să fiu unul de-ai lor”, a scris el.

Rusia a declanșat o anchetă împotriva lui Nevzorov, al cărui canal YouTube are peste 1,8 milioane de urmăritori, după ce a declarat că forțele ruse au bombardat intenționat maternitatea din Mariupol.

Rusia neagă bombardamentul și susține că Ucraina a „înscenat o provocare”.

Alexandr Nevzorov este primul jurnalist urmărit în Rusia de la adoptarea, la începutul lui martie, a unei legi care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru orice informaţie privind armata rusă considerată mincinoasă de Kremlin.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri