Video&Foto Un cutremur cu magnitudinea 6,7 a avut loc în Filipine. „Am văzut cum crapă pereții”

Data publicării:
cutremur filipine
Seismul a fost resimţit cu o intensitate 8 în provinciile sudice Sarangani şi South Cotabato. Foto: Profimedia

Un seism cu magnitudinea 6,9 a avut loc, vineri, în regiunea Mindanao din Filipine, potrivit Centrului German de Cercetare pentru Geoştiinţă (GFZ), informează Reuters.

Cutremur de magnitudinea 6,7 în Filipine. Foto: Profimedia
Cutremur de magnitudinea 6,7 în Filipine. Foto: Profimedia

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, a adăugat GFZ. Centrul pentru avertizare în caz de tsunami din Pacific a spus că nu este aşteptat un tsunami.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

E posibil să se înregistreze pagube şi replici în urma acestui seism produs în larg, a anunţat agenţia seismologică din Filipine. Seismul a fost resimţit cu o intensitate 8 în provinciile sudice Sarangani şi South Cotabato, potrivit agenţiei.

Crainicul de radio Leny Aranego, din orașul General Santos, a declarat că seismul a avariat pereții și a răsturnat calculatoarele de pe birouri.

„Am văzut cum crapă pereții și cum au căzut calculatoare”, a declarat Aranego pentru postul de radio DZRH.

Cutremure au loc zilnic în Filipine, un arhipelag situat pe Centura de Foc a pacificului, o zonă cu o activitate seismică şi vulcanică intensă, care se întinde din Japonia şi până în bazinul Pacificului şi care traversează Asia de Sud-Est.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri