Un nou incident la Turnul Eiffel: Un bărbat a fost arestat după ce a sărit cu parașuta de pe celebra construcție

Data publicării:
turnul eiffel
Un nou incident la Turnul Eiffel: Un bărbat a fost arestat după ce a sărit cu parașuta de pe celebra construcție. Foto: Shutterstock

Un ”căţărător experimentat” a fost arestat joi, după ce a escaladat Turnul Eiffel și a sărit cu paraşuta, anunţă poliţia, citată de AFP. Bărbatul a pătruns în sit joi dimineaţa, la ora locală 5.09 (6.09, ora României), şi a fost detectat ”în mai puţin de un minut de serviciul de securitate” al Societăţii de Exploatare a Turnului Eiffel (SETE), potrivit unui comunicat citat de News.ro.

El a escaladat turnul pe pilonul de est, cu un rucsac în spate, potrivit unui surse din poliţie.

În pofida încercărilor Brigăzii de Intervenţie de a-l intercepta în structura înaltă de 330 de metri, bărbatul a sărit cu paraşuta de pe un punct fix înalt.

El a aterizat în apropierea monumentului, pe Stadionul Émile Anthoine, şi a fost arestat şi condus la un comisariat, acuzat de punerea în pericol a vieţii celorlalţi, potrivit sursei din cadrul poliţiei.

Deschiderea monumentului a fost ”uşor” întârziată, din această cauză, joi dimineaţa, potrivit Sete, care anunţă că a depus plângere cu privire la punerea în pericol a vieţii celuilalt prin această pătrundere în acest sit construit în vederea Expoziţiei Universale din 1889.

Este vorba despre o nouă perturbare a primirii turiştilor, în urma a două evacuări, la 12 august, provocate de două false alerte cu bombă.

O anchetă a fost deschisă, desfăşurată de către polul naţional francez al luptei împotriva urii online.

Luni, doi turişti americani beţi au fost găsiţi adormiţi în edificiu, după ce au petrecut o noapte în centrul monumentului.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri