Un ostatic fugit din captivitatea Hamas și prins în Gaza, a fost eliberat în afara acordului cu Israel, „din recunoștință” pentru Putin

Data actualizării: Data publicării:
roni krivoi
Foto: Captură Twitter

Unul dintre ostaticii ținuți de Hamas în Gaza, deținător de cetățenie rusă, a fost eliberat, duminică, în afara acordului pe care teroriștii l-au agreat cu Israelul, „în semn de recunoștință față de Vladimir Putin și față de susținerea acestuia pentru cauza palestiniană”. Roni Krivoi, de 25 de ani, a reușit să scape din captivitatea Hamas, a fost prins și predat de civili palestinieni organizației teroriste și a fost eliberat, în final, duminică.

Roni Krivoi era tehnician de sunet la festivalul de muzică „Supernova”, organizat pe 7 octombrie în sudul Israelului, relatează Times of Israel, citat de news.ro. El a fost răpit de teroriști în timpul atacului sângeros în care au fost uciși cu brutalitate aproximativ 1.200 de civili israelieni.

Krivoi ar fi reușit să se ascundă în timpul atacului și a trimis chiar un mesaj rudelor sale înainte să fie prins de teroriști. Ulterior, de pe telefonul său a fost trimis un mesaj în limba arabă, moment din care nu a mai putut fi contactat. 

În perioada cât s-a aflat în captivitate, clădirea în care era ținut de teroriști a fost distrusă de bombardamentele israeliene, iar bărbatul a reușit să fugă. Pe parcursul următoarelor patru zile el a încercat să ajungă la granița cu Israelul, însă a fost prins de civili loiali Hamas care l-au predat din nou teroriștilor. 

Duminică, Hamas a decis să-l elibereze în afara acordului cu Israelul, ca gest de slugărnicie față de dictatorul rus, Vladimir Putin, despre care teroriștii spun că „a susținut cauza palestiniană”.

„Roni s-a născut în Israel şi a crescut aici, limba sa maternă este ebraica. Pe când era copil, părinţii săi au avut grijă ca el să obţină cetăţenia rusă, însă el este cetăţean israelian. Asta ne face rău ca cetăţeni ai Israelului. Suntem aici de 30 de ani”, a spus o rudă a bărbatului.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri