Un pilot aflat în timpul liber a intrat în cabină și a încercat să prăbușească un avion plin cu pasageri

Data publicării:
avion in zbor pe un cer galben bleu
Foto: Profimedia Images

Un pilot aflat în timpul liber  a fost acuzat de tentativă de omor, după ce ar fi încercat să prăbușească un avion de plin cu pasageri în timpul zborului, duminică seara, relatează BBC.

Suspectul stătea în cabina de pilotaj a unui avion Alaska Airlines, în spatele căpitanului și copilotului, potrivit unui comunicat al companiei aeriene.

Bărbatul, identificat de poliție drept Joseph David Emerson, în vârstă de 44 de ani, se afla în avionul care făcea o cursă din Everett, Washington, la San Francisco, California, cu 80 de pasageri la bord.

În urma incidentului, avionul a fost redirecționat către Portland, Oregon, iar suspectul a fost reținut fără incidente, au spus oficialii.

Membrii echipajului zborului Alaska Airlines 2059 au raportat incidentul la controlorii traficului aerian.

Într-o înregistrare a comunicării cu aceștia, unul dintre piloți spune: „L-am prins pe tipul care a încercat să oprească motoarele din cabina de pilotaj și acum nu pare să provoace probleme, e în spate”.

„Cred că este calm”, mai spune pilotul. El a cerut prezența poliției imediat ce avionul aterizează.

Zborul era programat să decoleze la ora locală 17:25 și să sosească în San Francisco la 19:30. Cu toate acestea, zborul a fost deviat spre Portland și în cele din urmă a decolat de acolo către destinația prevăzută la 19:18.

„Toți pasagerii de la bord și-au continuat călătoria cu un alt avion”, se arată într-un comunicat al Alaska Airlines.

„Suntem recunoscători pentru gestionarea profesionistă a situației de către echipajul de zbor și apreciem calmul și răbdarea pasagerilor noștri pe parcursul acestui eveniment”, a adăugat compania aeriană.

Suspectul se confruntă acum cu 83 de capete de acuzare pentru tentativă de omor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri