Un polițist a ajuns la spital după ce a înghițit mai multe bancnote, ca să nu fie prins de procurorii anticorupție

Data publicării:
barbat care numara bani
Un polițist din Columbia a fost internat în spital după ce a înghițit mai multe bancnote, obținute prin șantaj, de la un om de afaceri, pentru a scăpa de procurorii anticorupție. FOTO: Profimedia Images

Un polițist din Columbia a fost internat în spital după ce a înghițit mai multe bancnote, obținute prin șantaj, de la un om de afaceri, pentru a scăpa de procurorii anticorupție, transmite The Guardian.

Ofițerul ar fi șantajat un om de afaceri cu acuzații false de agresiune sexuală. În schimbul libertății, acesta i-a cerut o sumă de bani, însă afaceristul a anunțat procurorii anticorupție.

La sosirea procurorilor, ofițerul a înghițit banii în speranța de a șterge dovezile, însă bancnotele i-au rămas în gât, blocându-i căile respiratorii. Ulterior, el a fost dus de urgență la spital.

După eveniment, ofițerul a susținut că este nevinovat.

„Nu am primit nimic, absolut nimic, nu știu despre ce vorbesc”, a mai spus el.

Medicii au reușit să scoată bancnotele, în valoare de 500.000 de pesos (95 de lire sterline), iar ofițerul a rămas internat.

„Materialul din care sunt confecționate bancnotele este un material rezistent, sunt bani de hârtie și nu sunt ușor de digerat”, a declarat directorul procuraturii locale pentru reporterii locali.

Corupția este un fenomen tot mai prezent în rândul poliției columbiene.

Ofițerul se folosise de acuzații false de agresiuni sexuale pentru a exercita presiune asupra unui bărbat și pentru a-l determina să-i dea în total 2 milioane de pesos.

Proprietarul afacerii a reușit să adune jumătate din bani, dar polițistul nu a fost mulțumit și l-a dus la o secție de poliție unde a fost reținut timp de două ore în speranța de a obține întreaga sumă.

În urma incidentului, procurorii au deschis o anchetă.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri