Un român a sărit în aer în timp ce făcea o bombă artizanală, în Italia. El a rămas fără mâini

Data actualizării: Data publicării:
Un pompier italian urca o scara la ambasada Italiei din Paris, pe 20 iulie 2021.
Un român stabilit în Italia a rămas fără mâini după ce bomba artizanală pe care o construia a explodat. Foto: Profimedia Images

Un român de 37 de ani stabilit în Italia a rămas fără mâini și este internat în stare critică după ce o bombă artizanală pe care o construia în locuința sa din localitatea Apsella a explodat, scrie corriereadriatico.it.

Polițiștii încearcă acum să stabilească pentru ce încerca românul să construiască dispozitivul exploziv.

„Am auzit o bubuitură puternică. S-au zguduit ferestrele și n-am înțeles de ce, m-am speriat foarte tare”, povestește o vecină a românului, despre incidentul care a avut loc sâmbătă.

În urma deflagrației, bărbatul și-a pierdut ambele brațe și a suferit răni grave pe toată suprafața corpului.

Medicii ajunși la fața locului s-au chinuit mai bine de o oră să oprească sângerarea și să-l stabilizeze pe român, înainte de a-l transporta cu un elicopter la spital, unde este acum în stare critică.

Acesta se stabilise în Apsella, un mic cătun din partea centrală a Italiei, în urmă cu un an. Românul locuia alături de sora sa și cei doi copii ai ei într-un apartament cu mansardă.

Vecinii spun că bărbatul era taciturn și ieșea rar din casă.

Românul a fost singurul rănit în urma exploziei, care a afectat tavanul și pereții apartamentului. Sora sa și copiii ei nu se aflau în casă în momentul deflagrației.

Toți vecinii din imobil - trei familii - au fost evacuați în timp ce apartamentul românului a fost verificat de pirotehniști.

O primă ipoteză este că bărbatul ar fi folosit dinamită la fabricarea dispozitivului improvizat.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri