Ungaria se va opune noilor sancțiuni împotriva Rusiei, a anunțat guvernul de la Budapesta

Data publicării:
Viktor Orban
Viktor Orban, premierul Ungariei. Foto: Profimedia Images

Ungaria anunță că nu va susține noul pachet de sancțiuni pe care Uniunea Europeană îl va impune Rusiei după organizare referendumurilor-farsă pentru anexarea regiunilor ucrainene ocupate. Conform șefului de cabinet al premierului ungar, guvernul de la Budapesta se opune sancțiunilor în domeniul energiei, relatează Reuters.

Comisia Europeană a propus, miercuri, noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv restricții mai dure în ce privește comerțul, mai multe interdicții individuale și o plafonare la prețul petrolului.

Sancțiunile propuse nu includ și măsuri ceva mai dure, propuse de țările cele mai ferme anti-Rusia, Polonia și țările baltice, care doreau o interdicție pe comerțul cu diamante din Rusia.

Statele europene au nevoie de unanimitate pentru a impune noul pachet de sancțiuni, iar Orban, unul dintre aliații lui Putin, a fost un critic vocal al sancțiunilor împotriva Rusiei, în general. Luni, premierul ungar a spus că sancțiunile europene afectează mai tare UE decât Rusia, mărind prețurile la energie și lovind în economiile europene.

Ungaria a făcut multe pentru a menține unitatea europeană, dar dacă vor fi sancțiuni pe energie în pachet, atunci noi nu putem să-l sprijinim și nu îl vom sprijini”, a declarat Gergely Gulyas.

Așteptăm o listă finală și completă a sancțiunilor și apoi putem negocia. Ungaria nu poate sprijini sancțiuni pe energie”, a mai adăugat oficialul.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri