Ursula von der Leyen: Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană

Data publicării:
Ursula von der Leyen.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Foto: Profimedia Images

Preşedinta Comisiei Europene şi-a exprimat încrederea, miercuri, în discursul despre Starea Uniunii, că Republica Moldova va face parte într-o zi din Uniunea Europeană.

„Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană”, a afirmat Ursula von der Leyen în momentul în care a vorbit despre extinderea Uniunii Europene, potrivit News.ro.

Ea a spus că UE trebuie să aibă o viziune pentru o extindere de succes a Uniunii şi a propus ca şi ţările candidate să fie evaluate în privinţa statului de drept, aşa cum se întâmplă deja pentru statele membre, pentru a le ajuta să aderare mai rapid.

Moldova a primit anul trecut împreună cu Ucraina statutul de ţară candidată la UE.

În octombrie este aşteptat un raport de evaluare a progreselor făcute, iar spre sfârşitul anului ar putea fi luată o eventuală decizie de deschidere a negocierilor de aderare.

În fiecare an, în luna septembrie, preşedintele Comisiei Europene prezintă în faţa Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanţul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune şi prezentând priorităţile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană şi nu numai.

În discursul său din 2023 privind starea Uniunii, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prezintă principalele priorităţi şi iniţiative emblematice pentru anul următor, pe baza succeselor şi realizărilor Uniunii Europene din ultimii ani. Va fi ultimul discurs din acest mandat legislativ, înainte de alegerile europene din 2024.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri