VIDEO Un avion cu 177 de oameni la bord a aterizat de urgență după ce o fereastră a explodat imediat după decolare

Data publicării:
weather balloon flies into the air
Pilotul a fost nevoit să aterizeze de urgență după ce o fereastră a explodat imediat după decolare. Sursa: Captură video

Au fost clipe de panică la bordul unei curse Alaska Airlines. Pilotul a fost nevoit să aterizeze de urgență după ce o fereastră a explodat imediat după decolare. În urma acestui incident, compania a decis ca toate avioanele Boeing 737 Max 9 să rămână la sol, pentru a fi inspectate, relatează BBC.

O fotografie surprinsă de un pasager arată un întreg panou lipsă dintr-o parte a fuzelajului, lângă un rând de scaune. 171 de pasageri și 6 membri ai echipajului erau la bord atunci când a avut loc incidentul. Nimeni nu a fost rănit.

Zborul 1282 a decolat de pe aeroportul internaţional din Portland în jurul orei locale 17:0), dar a fost nevoit să aterizeze de urgență după ce echipajul a raportat „o probleă de presurizare", a anunţat pe reţeaua socială X Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA.

Avionul care efectua o cursă internă a aterizat în siguranță pe aeroportul din Portland.

Avionul a aterizat în siguranţă pe aeroportul internaţional din Portland cu cei 171 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord”, potrivit unui comunicat al companiei aeriene.

Deşi acest tip de incident este rar, echipajul nostru de zbor a fost instruit şi pregătit să gestioneze în siguranţă această situaţie”, mai arată compania.

Alaska Airlines a mai spus că va opri „temporar” la sol toate cele 65 de aeronave 737 Max 9 din flota sa, pentru a efectua inspecții.

„Fiecare avion va fi repus în funcțiune numai după finalizarea inspecțiilor complete de întreținere și siguranță”, a precizat CEO-ul Alaska Airlines, Ben Minicucci.

Boeing a spus că este la curent cu incidentul și că „lucrează pentru a colecta mai multe informații”.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri