VIDEO. Un nou mesaj misterios de la unul dintre luptătorii rămași în Azovstal

Data publicării:
sviatoslav palamar
Sviatoslav Palamar, comandant-adjunct al batalionului Azov, a transmis joi seara un mesaj din subteranele de la Azovstal Foto: captură video Facebook

Soldații ucraineni rămași la Azovstal refuză să se predea invadatorilor. Este vorba în mare parte despre comandanți, care spun că o capitulare iese din discuție și că vor lupta până la final. Un nou mesaj misterios a venit, joi seara, de la unul dintre comandanții ucraineni de la Azovstal. Soldatul dă de înțeles că cei rămași pregătesc o operațiune-surpriză.

„Glorie Ucrainei! Astăzi este a 85-a zi de război. Comandamentul și cu mine ne aflăm în prezent pe teritoriul Azovstal. Are loc o anumită operațiune, ale cărei detalii nu am de gând să le dezvălui. Mulțumesc lumii întregi și mulțumiri Ucrainei pentru sprijin. Ne vedem!”, a transmis într-un mesaj video postat pe rețelele sociale Sviatoslav Palamar, comandant adjunct al Batalionului Azov.

Miercuri, comandantul rezistenței de la Azovstal, Bohdan Krotevici, postase la rândul său pe Twitter o fotografie cu el în interiorul uzinei, imaginea fiind însoțită de mesajul „Lupta continuă”.

Iar luni, în ziua în care s-au predat primii luptători răniți de la Azovstal, comandantul Batalionului Azov, Denis Prokopenko, a transmis un mesaj înconjurat de o aură de mister, în care spunea că „războiul e o artă, nu o știință”.

Peste 1.700 de militari ucraineni care au luptat la combinatul din Mariupol s-au predat până acum rușilor. Noi imagini cu aceștia au fost publicate de Ministerul Apărării de la Moscova. În înregistrare se vede cum soldații sunt percheziționați de trupele lui Vladimir Putin, apoi urcați în autobuze. Cei care nu au probleme de sănătate au fost duși într-o colonie penală din Donețk, iar cei care sunt răniți au ajuns la un spital din aceeași regiune. Propaganda rusă a transmis imagini cu aceștia și mărturii ale lor prin care dau asigurări că sunt bine tratați, dar, desigur, mesajul este puțin credibil dată fiind sursa dinspre care vine.

Un înalt oficial militar din Ucraina a declarat joi că „măsurile de evacuare a armatei ucrainene din Mariupol continuă”. Adresându-se presei la Kiev, generalul de brigadă Oleksii Gromov a spus că „în direcția Mariupol, intensitatea ostilităților a fost redusă. În acest moment, se continuă măsurile de evacuare a eroilor noștri” din uzina Azovstal, unde ar mai fi rămas câteva sute de soldați.

Guvernul ucrainean a comentat foarte puțin despre procesul de evacuare care a început luni, în schimb Gromor a vorbit despre posibilitatea ca viețile acelor soldați care au fost evacuați pe teritoriul controlat de ruși să fie în pericol.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri