Zelenski s-a întâlnit cu Blinken la Davos: Ne bazăm pe sprijinul SUA. Este esențial pentru țara noastră

Data publicării:
Delegația Ucrainei și cea a SUA s-au întâlnit la Davos.
Delegația Ucrainei și cea a SUA s-au întâlnit la Davos. Foto: Profimedia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a înntâlnit cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, la Forumul Economic Mondial de la Davos. El a spus că sprijinul SUA pentru Ucraina este „esențial”.

„Ne bazăm pe sprijinul continuu al SUA, care este esențial pentru țara noastră”, a scris Zelenski pe X.

„I-am informat pe secretarul Blinken și pe consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, care a fost și el prezent la întâlnire, despre situația actuală de pe câmpul de luptă, misiunile-cheie pentru Forțele de Apărare ale Ucrainei din acest an și mijloacele necesare pentru a le îndeplini”, a adăugat el.

„Am vorbit, de asemenea, despre continuarea cooperării în domeniul apărării dintre Ucraina și SUA, cu un accent deosebit pe apărarea antiaeriană și pe capacitățile cu rază lungă de acțiune.

Am discutat modalități de creștere a investițiilor internaționale în Ucraina, în special în producția de apărare, și am subliniat că o mai mare cooperare în domeniul apărării va crește încrederea în sine a Ucrainei, scăzând în același timp dependența acesteia de ajutorul militar și financiar străin”, a mai scris președintele Ucrainei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri