Zelenski: Ucraina face progrese în producţia de rachete şi de drone, cele mai importante arme în lupta cu Rusia

Data publicării:
Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Ucraina face progrese în producţia de rachete pentru a se apăra de Rusia, a spus miercuri seară preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în mesajul său video difuzat zilnic.

A fost demarată producţia în serie şi au fost dezvoltate noi modele, a spus Zelenski. Acum, este important ca armata să poată transforma rezultatele producţiei de apărare în succes, a adăugat el.

Dronele şi rachetele sunt considerate cele mai importante arme în acest război, care durează deja de peste doi ani, relatează DPA, citată de Agerpres.

În acelaşi timp, Zelenski a îndemnat populaţia să reziste în contexul actualelor atacuri aeriene asupra oraşelor ucrainene şi al avansării lente, dar constante, a trupelor ruse la sol.

Preşedintele rus Vladimir Putin face orice poate pentru a intensifica atacurile împotriva Ucrainei; la rândul său, Kievul îşi întăreşte capabilităţile militare, a spus Volodimir Zelenski.

Însă noi avem nevoie de nu mai puţină forţă interioară şi înţelegere interioară că doar cel puternic pune capăt războiului, în propriile sale condiţii”, a subliniat liderul ucrainean.

Conferinţa de pace planificată să aibă loc în iunie în Elveţia este văzută drept o cale de a pune capăt războiului. Zelenski i-a mulţumit preşedintelui elveţian pentru organizarea conferinţei şi a anunţat o propunere pentru ceea ce el a denumit „o încheiere justă a acestui război”.

Până acum, Ucraina a insistat asupra retragerii complete a trupelor ruse de pe teritoriile ocupate ca bază pentru un acord de pace. La rândul său, Moscova revendică cel puţin teritoriile cucerite până acum.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri