Facebook a înființat un centru pentru moderarea comentariilor violente pe subiecte despre conflictul dintre israelieni și palestinieni

Data actualizării: Data publicării:
Probleme cu Facebook Messenger
Foto: Foto: Guliver/GettyImages

Facebook a înființat un „centru special de operațiuni”, activ 24 de ore din 24, pentru moderarea comentariilor cu conținut violent pe subiecte legate de conflictul dintre israelieni și palestinieni, a anunțat un membru din conducerea executivă a companiei, potrivit Politico.

Centrul aduce la un loc vorbitori nativi de arabă și ebraică, pentru „a o lua înaintea trendurilor” și pentru a elimina conținutul care încalcă politica companiei sau pentru a repune online conținut care a fost șters din greșeală, a spus vicepreședintele companiei pentru Politica de conținut, Monica Bickert. „Centrul va fi activ atât timp cât va fi necesar”, a mai declarat ea.

„Am mai făcut asta în trecut, când există o amenințare și știm că peisajul se va schimba rapid. Ceea ce facem noi este să luăm oameni din toată compania și să-i punem la un loc”, a explicat ea.

Centre similare de operațiuni au mai fost înființate în timpul incendiilor de vegetație din Australia și California sau în timpul alegerilor din Brazilia.

Platformele online au fost prinse în mijlocul conflictului dintre Israel și gruparea Hamas, care controlează Fâșia Gaza. Săptămâna aceasta, YouTube a scos o reclamă sponsorizată de guvernul israelian, pentru că încalcă politica platformei privind prezentarea de imagini violente, mai scrie Politico.

Potrivit The New York Times, extremiștii israelieni au alimentat violența împotriva palestinienilor pe mai mult de 100 de grupuri pe platforma WhatsApp.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri