Germania trimite în Ucraina un pachet de ajutor militar în valoare de 500 milioane de euro

Data publicării:
Germania trimite ajutor militar în Ucraina
Foto: Profimedia

Guvernul german a anunțat pe data de 10 aprilie că Berlinul a trimis un nou lot de ajutor militar în Ucraina, acesta având atât obuze de artilerie, drone și vehicule blindate, cât și alte provizii, transmite The Kyiv Independent

Boris Pistorius, Ministrul apărării al Germaniei a anunțat că noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina valorează 500 milioane de euro și include 10.000 de obuze de artilerie din stocurile militare, 100 de vehicule blindate pentru infanterie și 100 de vehicule logistice.  

Ucraina a primit, de asemenea, un vehicul blindat Warthog, două tancuri de deminare Wisent, 11 sisteme de deminare controlate de la distanță, 3 dispozitive care curăță terenul minat, 70 de camere IR și 5.000 de detonatoare. 

Germania a mai trimis un pachet de ajutor militar către Ucraina pe 18 martie care conținea muniție pentru tancuri, drone, și obuze de artilerie. Germania a devenit a doua țara ca volum care trimite ajutor militar către Ucraina, după Statele Unite.

În cadrul ultimei livrări de acest tip, Germania a furnizat către Ucraina 60.00 de cărtușe de muniție de 155 mm, un milion de cartușe de muniție de calibru mai mic, 680 de puști de asalt de tipul MK 556, 50 de puști de precizie de tipul HLR 338 și 120 de puști CR 308. Mai mult de atât, Berlinul a oferit și 16 drone Vector, 30 de drone RQ-35 Heidrun și 30 de extensii care schimbă gama de frecvență pentru dispozitive anti dronă. 

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri