Grindeanu: Guvernul va ajusta contractele finanţate din fonduri europene cu indicele de creştere a preţurilor

Data publicării:
Sorin Grindeanu face declarații.
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Guvernul va adopta un act normativ pentru ajustarea valorii contractelor de investiţii finanţate din fonduri europene, astfel încât acestea să fie ajustate cu indicele de creştere a preţurilor la materialele de construcţii, a declarat, marţi, la Constanţa, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, o astfel de măsură este obligatorie pentru că, în caz contrar, „se opresc toate şantierele din România”. El a precizat că un astfel de demers a fost făcut, recent, de Guvern, însă se referă doar la proiecte finanţate din fonduri guvernamentale.

„Guvernul a dat, săptămâna trecută, prin Ministerul Dezvoltării, o OUG prin care a actualizat indicele de creştere, dar doar pentru lucrările care sunt finanţate din bugetul de stat. În următoarele două săptămâni, Ministerul Fondurilor Europene va veni cu o ordonanţă pentru a reglementa creşterea preţurilor şi pentru proiectele finanţate european, din fonduri europene. Chiar este necesar să se întâmple lucrul acesta, fiindcă altfel vă spun ce riscăm, nu doar la Ministerul Transporturilor, ci la orice primărie, la orice altă autoritate: se opresc toate şantierele din România, pentru că cei care au semnat contracte, companiile, nu mai fac faţă la creşterea acestor preţuri. Este absolut obligatoriu să se întâmple şi partea a doua, de corectare a acestui indice şi pe proiectele cu finanţare europeană", a afirmat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au efectuat, marţi, o vizită la Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa, iar apoi în Portul Constanţa.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri