Ministrul Apărării a discutat la telefon cu omologul său american despre situaţia de securitate de la Marea Neagră

Data publicării:
angel tilvar langa steagul nato
Angel Tîlvăr, ministrul Apărării. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a avut, marţi, o convorbire telefonică în sistem videoconferinţă cu secretarul apărării al SUA, Lloyd Austin, discuţiile vizând situaţia de securitate de la Marea Neagră, informează Agerpres.

"Agenda discuţiilor a inclus evoluţiile recente vizând situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, pe fondul războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei. Totodată, cei doi oficiali au discutat despre stadiul şi perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării, în special prezenţa forţelor SUA în România, programele de achiziţii de echipamente militare, precum şi modalităţi de consolidare a posturii de descurajare şi apărare a Alianţei Nord-Atlantice, inclusiv eforturile şi proiectele aliate din România", se precizează într-un comunicat transmis miercuri de Ministerul Apărării Naţionale.

Conform aceleiaşi surse, oficialul american a subliniat că România rămâne un partener de încredere al SUA, reiterând sprijinul ferm al Statelor Unite pentru consolidarea Parteneriatului Strategic.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri