Modificările aduse de Guvern în cazul Bacalaureatului şi Evaluării Naţionale la clasa a șasea au fost publicate în Monitorul Oficial

Data publicării:
Mai multe exemplare ale monitorului oficial stau pe o masă, la sediul instituției Monitorului Oficial din București, pe 2 aprilie 2021.
Modificările aduse de Guvern în cazul Bacalaureatului şi Evaluării Naţionale la clasa a șasea au fost publicate în Monitorul Oficial. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Ordonanţa de urgenţă care cuprinde modificările aduse de Guvern în cazul Bacalaureatului, Titularizării şi Evaluării Naţionale la clasa a șasea au fost publicate, duminică seară, în Monitorul Oficial.

Actul normativ prevede următoarele modificări:

* În anul şcolar 2022 - 2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe, la finalul clasei a șasea, nu se organizează.

* La examenul naţional de Bacalaureat, pentru anul şcolar 2022 - 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

* Concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (titularizare) în învăţământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei, fără inspecţie la clasă.

„În ceea ce priveşte schimbarea structurii probei în cadrul concursului de titularizare, respectiv renunţarea la inspecţia la clasă/la probele practice, precizăm că măsura este justificată de faptul că, în acest moment, mai mult de 60% dintre inspecţiile sau probele practice la clasă sunt neefectuate. Dacă cei peste 60% dintre candidaţii care nu au reuşit să desfăşoare inspecţiile/probele practice la clasă nu s-ar fi putut prezenta la concurs, ar fi existat consecinţe la nivel de sistem, la începutul anului şcolar viitor, în ceea ce priveşte resursa umană din unităţile de învăţământ”, a transmis Ministerul Educaţiei, potrivit Agerpres.

Această ordonanţă a fost dată în contextul grevei profesorilor. Sindicaliștii din Educație au anunțat că greva va continua și luni.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri