Polițiștii suceveni au folosit arma în timp ce urmăreau un șofer beat. Acesta a încercat să scape intrând cu mașina pe teren accidentat

Data publicării:
Un bărbat cu catusele puse la mâinile ținute la spate.
Tânărul de 24 de ani a fost identificat și reținut după ce a reușit inițial să scape de polițiștii care îl urmăreau. Foto: Profimedia Images

Polițiștii suceveni au tras un foc de avertisment în încercarea de a opri un șofer în stare de ebrietate, care nu a oprit la semnalele lor, acesta reușind să scape de urmărire după ce a părăsit șoseaua și a intrat cu mașina pe un teren accidentat, dar fiind identificat și reținut ulterior, informează Agerpres.

Urmărirea a început în localitatea Gura Humorului, unde agenții care acționau pe bulevardul Bucovina din oraş i-au semnalizat șoferului aflat într-un autoturism de teren să oprească.

Acesta a ignorat semnalele şi şi-a continuat deplasarea, mărind viteza de circulaţie către localitatea Mănăstirea Humorului.

Polițiștii au pornit în urmărire, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, dar şoferul, somat în repetate rânduri prin portavoce, atât pentru a opri vehiculul, cât şi cu privire la folosirea armamentului din dotare, şi-a continuat drumul, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

În momentul în care s-a ajuns într-o zonă izolată de pe DJ177, în localitatea Mănăstirea Humorului, poliţiştii au tras un foc de avertisment.

Chiar şi în aceste condiţii, şoferul fugar nu a oprit, şi-a continuat deplasarea şi, beneficiind de caracteristicile tehnice ale vehiculului de teren condus, a părăsit carosabilul prin locuri greu accesibile, pe malul unui pârâu în zona denumită Larga, pe un teren accidentat, condiţii în care nu s-a mai continuat urmărirea.

În regim de urgenţă au fost constituite echipaje suplimentare şi urma investigaţiilor efectuate a fost identificat conducătorul autoturismului, în persoana unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din localitatea Mănăstirea Humorului.

Acesta a recunoscut faptul că a condus autoturismul de teren şi nu a oprit la semnalele poliţiştilor.

În urma testării cu aparatul etilometru a rezultat valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, şoferul a fost testat şi cu aparatul drugtest Drager, rezultatul fiind negativ.

Nu au rezultat vătămări corporale şi nu s-au înregistrat pagube sau alte incidente.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, cercetările fiind continuate de poliţiştii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, urmând a fi aplicate şi sancţiuni contravenţionale atât pentru neoprirea la semnalul regulamentar al poliţistului rutier, cât şi pentru toate celelalte abateri la regimul rutier săvârşite de şofer pe parcursul urmăririi.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri