Foto "Rugăm turiștii să închidă ușa!". Cum arată un refugiu montan în care a nins după ce ușa a fost lăsată deschisă

Data publicării:
refugiu din muntii rodnei plin de zapada
Sursa foto: Facebook / Serviciul Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud

Refugiul "La Cărți" din Munții Rodnei s-a umplut cu zăpadă, după ce ultimii turiști care au trecut pe-acolo au uitat să închidă ușa. În fotografiile publicate pe rețelele sociale de reprezentanții Salvamont Bistrița-Năsăud se vede cum toate obiectele de mobilier sunt acoperite de un strat de omăt. "Rugăm turiștii să se asigure că la plecare ușa este bine închisă!", au transmis salvamontiștii.

Refugiul "La Cărți" este situat în Munții Rodnei la 1.828 metri altitudine și a fost dat în folosință în august 2017. Ridicat de Asociația de turism montan "Hai Pe Munte" Iași, cu sprijinul mai multor parteneri, construcția de lemn poate adăposti până la 12 persoane.

refugiu la carti muntii rodnei
Când au ajuns în zonă, reprezentanții Salvamont au descoperit că ușa refugiului era deschisă. Sursa foto: Facebook / Serviciul Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud

Ultimii turiști care au trecut, zilele acestea, pe acolo au uitat să închidă ușa la plecare, așa că în urma viscolului refugiul s-a umplut cu zăpadă.

refugiu plin de zapada muntii rodnei
Toate obiectele de mobilier din refugiul "La Cărți" au fost acoperite de zăpadă. Sursa foto: Facebook / Serviciul Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud

"Rugăm turiștii care ajung în Munții Rodnei, la refugiul La Cărți, să se asigure că la plecare ușa este bine închisă! Vă mulțumim!", au transmis, pe pagina de Facebook, reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri