Sari la conținut

Cinci mașini noi pe care le puteți cumpăra cu mai puțin de 11.000 de euro

Pentru locul cinci propunem o „italiancă”. Cu 10.990 de euro puteți achiziționa noul Fiat Tipo. O mașină lansată la începutul anului, cu dotări mai mult decât suficiente pentru această categorie de preț. Trebuie să știți că Tipo este la ofertă. Mașina, fără reducere, sare binișor de 12.000 de euro, deci achiziția unui astfel de model poate fi considerată o adevărată afacere. Pentru acești bani primiți o versiune care are sub capotă un motor de 1,4 litri și 95 de cai-putere.

Locul patru revine unei mașini subcompacte, cu un design reușit, modern și care atrage multe priviri în trafic. Este vorba despre noua generație a lui Peugeot 208, lansată în vara lui 2015. Costă 10.788 de euro, iar versiunea de bază are un motor de un litru, economic, care dezvoltă 68 de cai-putere, eficient îndeosebi pentru uzul zilnic în traficul urban.

Lansat în urmă cu aproape patru ani, Renault Clio se poziționează în topul clasamentului nostru pe locul trei. Cu un propulsor de 1,2 litri și 75 de cai-putere, acesta poate fi achiziționat cu suma de 10.600 de euro. Deși aparține clasei subcompacte, mașina oferă un spațiu generos pentru toți cei cinci pasageri. Ca și Peugeot 208, Clio beneficiază de un design modern cu linii sportive.

Pe locul doi se clasează o altă mașină care costă peste 12.000 de euro. Cu prețul redus în cadrul unei oferte, modelul i20 al celor de la Hyundai poate fi achiziționat cu 10.384 de euro. Simțitor mai mare ca dimensiuni decât generația anterioară, automobilul dispune de tehnologii noi, fiind lansată acum un an. Sub capotă are un motor de 1,2 litri care dezvoltă 84 de cai-putere. Putem adăuga că este unul dintre cele mai bine vândute modele din portofoliul mărcii Hyundai, o mașină cu fiabilitate recunoscută.

Dacia Logan Prestige se află în oferta de primăvară a constructorului auto și se califică pe locul întâi al acestui top. Are un preț descurajant pentru competiție - doar 8.300 de euro și este disponibilă cu un motor de 1,2 litri și 73 de cai-putere. Dotările versiunii Prestige sunt multe, dar din păcate oferta nu este pentru oricine, ci doar pentru cei care dețin o versiune mai veche a mărcii. Dacia oferă în același timp și versiuni cu prețuri în jurul sumei de 7.000 de euro, dar echiparea este modestă. Ca o concluzie, cu 8.000 de euro puteți intra în posesia unui Logan cu dotări de confort suficiente și aici ne referim la aer condiționat, geamuri electrice, proiectoare etc.

În încheiere menționăm că toate mașinile prezentate au propulsoare alimentate cu benzină, iar prețurile conțin TVA.