Gheorghe Flutur, despre noul Cod Rutier: „Degeaba dai amendă, dacă nu se încasează la primărie”

Data publicării:
5518756-Mediafax Foto-Tudor Costi

Invitaţii „Jurnalului de seară”, Gheorghe Flutur, senator PDL, Tanczos Barna, senator UDMR, și Liviu Pop, senator PSD, fost ministru al Educaţiei, au vorbit despre prevederile noului Cod Rutier și de modul în care acesta ar urma să fie adoptat.

Liviu Pop: „Vreau să iau partea bună din ceea ce înseamnă dezbatere publică. Așa trebuie să funcționeze un stat normal, cu dezbatere publică. În ceea ce privește cuantumul amenzilor, plecăm de la realitate. Indisciplină în trafic, cel puțin în București, este foarte multă. Cred că pe zona aceasta trebuie întărită siguranța cetățeanului. Mi-aș dori să nu facem același lucru ca și cu câinii comunitari, să așteptăm să se întâmple ceva senzațional și dintr-odată să implementăm o lege”.

Tanczos Barna: „Înainte de aprobarea noului Cod Rutier, Guvernul trebuie să se gândească la faptul că ar fi o povară prea mare pentru cetățeni. Nu cred că majorarea amenzilor ar rezolva toate problemele din circulație. Cred că o respectare a legislației actuale ar ajuta foarte mult. Sunt sceptic în ceea ce privește majorarea amenzilor”.

Gheorghe Flutur: „Nu-mi este clară urgența și este un concurs de ordonanțe de urgență între PNL și PSD. Avem lege, oameni buni, haideți s-o aplicăm! Cum îl faci pe om să respecte legea? Hai să vedem gradul de încasare a amenzii. Degeaba dai amendă, dacă nu se încasează la primărie. Cred că trebuie îmbunătățit filtrul cu care îi trimitem în trafic pe unii șoferi. Dacă o să mărim absurd amenzile și o să crească numărul celor care nu au cum să le plătească, nu cred că rezolvăm, pe fond, problema”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri