UTILITAR. Cum se repară mașina pe baza poliței RCA

Data publicării:
29032013-2013-04-17-11h27m57s76 1

După producerea unui accident uşor, fără victime şi în care nu sunt implicate mai multe de două autovehicule, puteţi încheia o constatare amiabilă. Dacă şoferii nu se înţeleg, se pot adresa secţiei de poliţie pe raza căreia s-a produs accidentul.

După un accident auto uşor, puteţi încheia fie un constat amiabil, fie un proces verbal la Poliţie.

Pasul următor e sa completaţi un formular de constatare amiabilă sau un proces verbal de contravenţie la poliţie. Cu aceste acte, vă veţi prezenta la compania de asigurare unde are încheiată poliţa cel care a produs accidentul.

Prezentaţi companiei de asigurări constatul amiabil/procesul verbal. Compania de asigurare va deschide un dosar de daună, va face o constatare a avariilor dacă nu a fost facută de poliţie şi aţi apelat la constatul amiabil. La final, veţi primi o notă de constatare.

Asigurătorul deschide un dosar de daună.

După ce compania de asigurări emite nota de constatare, în care se specifică exact ce trebuie reparat sau înlocuit, vă puteţi prezenta la service pentru a vă repara maşina. E important de ştiut că, în această etapă, aveţi 3 opţiuni la dispoziţie: să vă reparaţi maşina în regie proprie, să apelaţi la orice service auto sau să vă reparaţi maşina într-un service auto care este agreat de compania de asigurări.

Cu nota de constatare, vă prezentaţi la service-ul auto. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri