China plănuiește să înceapă producția în masă a unor roboți umanoizi care „vor transforma lumea” în următorii doi ani

Data publicării:
Robotul Optimus de la Tesla
Beijingul crede că roboții umanoizi, precum Optimus (în poză) produs de Tesla, vor avea un impact la fel de mare asupra lumii precum telefoanele inteligente și mașinile electrice. Foto: Profimedia Images

China a dezvăluit planuri ambițioase pentru producția în masă a unor roboți umanoizi care „vor transforma lumea” până în 2025, potrivit Insider.

Într-un document publicat săptămâna trecută, Ministerul chinez al Industriei și Tehnologiei Informației a spus că roboții, care în următorii doi ani vor ajunge la un nivel foarte avansat și vor putea fi produși în cantități uriașe, vor avea un impact la fel de mare precum telefoanele inteligente.

Ministerul a mai transmis că se așteaptă ca roboții să intre în categoria altor produse care au avut un impact major asupra lumii precum calculatoarele, telefoanele inteligente și noile mașini electrice.

Documentul nu a oferit prea multe detalii, dar a prezentat planul guvernului chinez într-un mod foarte ambițios, potrivit Bloomberg.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Spre exemplu, compania de start-up Fourier Intelligence a spus că va începe să producă în masă modelul său de robot umanoid GR-1 până la finalul acestui an, potrivit South China Morning Post. Compania din Singapore și-a propus să livreze mii de roboți în 2024, aceștia fiind capabili să se deplaseze cu o viteză de 5 kilometri la oră și să care 50 de kilograme.

Compania americană Agility Robotics își va deschide o fabrică de roboți în statul Oregon anul acesta, unde plănuiește să construiască sute de roboți bipezi ce pot imita mișcările oamenilor precum mersul, ghemuitul și căratul pachetelor.

La première usine gérée uniquement par des robots ouvrira ses portes cette année
Agility Robotics plănuiește să producă 10.000 de roboți Digit pe an. Foto: Profimedia Images

Amazon testează robotul Digit produs de Agility Robotics într-un centru de cercetare și dezvoltare din apropiere de Seattle pentru a vedea dacă ar putea fi folosit pentru automatizarea depozitelor companiei, dar procesul de testare este abia la început.

Chiar și Tesla dezvoltă propriul său robot umanoid numit Optimus – sau Tesla Bot – după cum a dezvăluit Elon Musk în 2021. Mai are însă mult până va putea fi produs în serie; Musk a spus în timpul evenimentului Ziua Tesla AI din 2022 că este pentru prima dată când prototipul s-a deplasat „fără niciun sprijin” atunci când a intrat pe scenă.

Citește și: „Poate să înțeleagă și să memoreze fiecare cuvânt din manual”. Coreea de Sud a creat un robot umanoid capabil să piloteze un avion

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri