Apple renunță la iTunes. Cu ce va fi înlocuită celebra aplicație

Data publicării:
itunes apple ipod laptop
Foto: Hepta

Compania Apple a anunțat că înlocuiește software-ul iTunes pe computere și laptopuri, după 18 ani, cu trei aplicații, Apple Music, Apple Podcasts și Apple TV, noua abordare fiind similară ofertelor pe care le are deja pentru iPhone și iPad, potrivit dpa.com, citată de MEDIAFAX.

Anunțul a fost făcut luni, în timpul unei conferințe mondiale dedicate dezvoltatorilor (Worldwide Developers Conference), organizată în orașul San Jose din statul american California.

Apple a lansat iTunes în 2001, pentru a gestiona conținuturile muzicale digitale pentru dispozitivele iPod, înainte de a scoate pe piață iPhone. iTunes a fost lansată ca media player, librărie și magazin online, însă aplicația software a fost criticată în ultimii ani pentru că a inclus un număr crescut de opțiuni.

Modificările vor veni odată cu noul software Mac, Catalina, disponibil din toamnă, în timp ce versiunile pentru Windows ale iTunes nu vor fi afectate.

Apple oferă și posibilitatea de a folosi iPad-ul ca modalitate de afișare secundară pentru Mac.

Compania Apple a mai anunțat implementarea unor noi opțiuni pentru iPhone și alte dispozitive privind protejarea datelor personale. Aceste opțiuni vor fi disponibile odată cu lansarea sistemului de operare cunoscut ca iOS 13. Printre altele, utilizatorii vor avea mai mult control asupra modului în care aplicațiile pot accesa informațiile legate de locul în care se află aceștia.

O altă opțiune, "Sign in with Apple", le permite utilizatorilor să acceseze aplicații și site-uri fără să își folosească adresa de e-mail personală.

Mișcarea, scria Bloomberg luni, înainte de conferință, face parte din strategia companiei de a se distanța de iPhone ca produs principal și a-și dezvolta servicii pe bază de abonament.

În plus, vânzările dispozitivelor iPhone continuă să scadă, mai ales în China.

iTunes a revoluționat industria distribuției de muzică și video, însă, în prezent, utilizatorii preferă consumul de conținuturi în streaming.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri