Sari la conținut

Facebook introduce un instrument de recunoaștere facială

Facebook a lansat o nouă opțiune, bazată pe tehnologia de recunoaştere facială, pentru a-i anunţa pe utilizatori atunci când fotografii sau videoclipuri în care aceștia apar sunt încărcate de alte persoane.

Popular Smart Phone Apps Of 2016

Foto: Gulliver/GettyImages

Cum funcționează

Anunțul Facebook se referă la extinderea sistemului de identificare a fotografiilor, care va avertiza utilizatorii ori de câte ori o fotografie în care apar este încărcată pe platformă. 

Când cineva publică o imagine în care Facebook recunoaște fața unui utilizator acesta va primi o alertă și o opțiune de a se eticheta în ea, dacă dorește.

Dacă nu apare în fotografie, utilizatorul poate anunța Facebook și, în același timp, are și opțiuni pentru a raporta imaginea.

Tehnologia noastră analizează pixelii din fotografiile în care sunteți deja etichetați și generează un șir de numere pe care le numim un șablon. Atunci când fotografiile și videoclipurile sunt încărcate în sistemele noastre, comparăm aceste imagini cu șablonul.

Puteți controla dacă Facebook vă poate recunoaște în fotografii și videoclipuri. În curând, veți începe să vedeți un buton de pornire / oprire în setările pentru tehnologia de recunoaștere a feței. Am creat acest buton deoarece oamenii ne-au arătat că preferă să aibă sub control fiecare caracteristică. Pentru a afla mai multe despre toate aceste caracteristici, puteți accesa Centrul de ajutor sau setările contului”, se arată în anunțul Facebook.

Noul instrument nu va fi lansat în Uniunea Europeană și în Canada, unde Facebook nu oferă servicii de recunoaștere facială, mai spune compania.