Sari la conținut
News Alert

Un startup susţinut de Steven Spielberg oferă experienţe de realitate virtuală în mall-uri

Giganţii tehnologiei din Silicon Valley se luptă să domine piaţa realităţii virtuale pentru locuinţe, dar unele personalităţi de la Hollywood speră să se folosească de această tehnologie pentru a scoate oamenii din case, un exemplu fiind un startup susţinut de regizorul Steven Spielberg, relatează Wall Street Journal, preluat de News.ro.

tastatura, calculator, internet, posibil hacker

Noua companie, susţinută de Steven Spielberg şi trei studiouri cinematografice, a strâns 11 milioane de dolari pentru a lansa primul său centru de realitate virtuală într-un mall din Los Angeles, având planuri de extindere anul viitor.

Dreamscape Immersive va oferi experienţe originale de realitate virtuală şi unele legate de francize mari de filme, a declarat co-preşedintele Walter Parkes, fost director la studiourile DreamWorks şi producător cu o experienţă îndelungată.

Tehnologia companiei, dezvoltată de firma elveţiană Artanim, permite ca mai mulţi oameni să interacţioneze în acelaşi mediu de realitate virtuală. Pentru aceasta este nevoie de 16 camere şi senzori care pot fi instalaţi pe mâinile şi picioarele a şase utilizatori.

Sistemul este mai avansat decât sistemele actuale pentru locuinţe, oferite de companii precum Sony şi Oculus, divizie a Facebook.

”Studiourile şi centrele de cumpărături au aceeaşi provocare, de a crea experienţe care să atragă oamenii”, a afirmat Parkes într-un interviu, adăugând că această suprapunere de intereseze este văzută ca fiind o oportunitate.

viewscnt