Sari la conținut
News Alert

Yahoo, ieftinit de hackeri

Yahoo ar putea pierde 350 de milioane de dolari pentru că a fost ţinta celor mai mari atacuri cibernetice din istorie. Verizon, care se înţelesese să-i cumpere cu 4,8 miliarde de dolari, s-a răzgândit, spun sursele Reuters şi acum vrea să ofere cu 250-350 de milioane mai puţin.

Suma iniţială a fost negociată înainte ca Yahoo să recunoască faptul că hackerii i-au furat, în doua atacuri separate, datele a 500 de milioane de conturi de email şi apoi, a un miliard de conturi.

Reacţia nu a întârziat să apară. Reprezentanţii Verizon a declarat că vor evalua impactul financiar al acestor atacuri, dând de înţeles că vor cere o reducere de preţ.

Decizia finală ar putea fi luată chiar în această săptămână şi ar putea include inclusiv o clauză potrivit căreia pentru eventualele probleme legale ridicate de atacuri vor răspunde atât Yahoo, cât şi Verizon. Autorităţile din America au deschis deja o investigaţie.

Vor să vadă dacă nu cumva Yahoo le-a ascuns investitorilor atacurile din 2013 şi 2014 pentru a nu afecta preţul acţiunilor.