Misterul unei fotografii surprinse de pe ISS. Ce sunt cele două sfere albastre care plutesc deasupra Pământului

Data actualizării: Data publicării:
nasa
Sfere albastre care plutesc deasupra Pământului, surprinse de imaginile NASA. Foto: NASA Earth Observatory

Un astronaut de la bordul ISS a surprins o imagine uimitoare cu două sfere albastre ce plutesc deasupra Pământului. Deși par desprinse din science fiction, în realitate ele sunt rezultatul a două fenomene naturale, relatează Live Science.

Un astronaut de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) a surprins o imagine ciudată a Pământului din spațiu, în care se observă două sfere albastre luminoase, sclipind în atmosfera planetei noastre. Fotografia a fost realizată anul trecut și re-postată zilele acestea de Observatorul Pământului de la NASA.

O sferă luminoasă poate fi observată în josul imaginii, pe centru, iar a doua în colțul din dreapta sus al fotografiei.

Deși par desprinse din science fiction, în realitate cele două pete albastre sclipitoare sunt rezultatul a două fenomene naturale.

Marea sferă din centru este de fapt un fulger, iar cea din dreapta este Luna.

live sicence
Sfere albastre care plutesc deasupra Pământului, surprinse de imaginile NASA. Foto: Live Science

Fulgerele sunt de obicei greu de văzut de pe ISS, dar acesta a avut loc într-un interval perfect sincronizat în nori. Norii din jur au fost luminați de fulgere și s-a format o pătură albastră cu aspect ciudat.

Un truc de lumină ajută, de asemenea, Luna să arate ca o pată albastră în fotografia NASA. Orientarea satelitului natural al Pământului în raport cu ISS înseamnă că lumina pe care o reflectă înapoi de la soare trece direct prin atmosfera planetei, ceea ce o transformă într-o pată albastră strălucitoare. 

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri