Celebrul David Attenborough a anunțat în ce condiții se va retrage

Data publicării:
Sir David Attenborough Launches National Moth Recording Scheme at london Zoo
Foto: Guliver/GettyImages

Sir David Attenborough, cunoscut realizator şi narator de programe de televiziune, a declarat că se va retrage din activitate dacă munca lui nu se va mai ridica la standarde sau dacă nu va mai putea urca ori coborî scările, scrie The Guardian.

Sir David Attenborough Launches National Moth Recording Scheme at london Zoo
Foto: Guliver/GettyImages

În vârstă de 91 de ani, Attenborough - care a narat cel mai urmărit program TV britanic din 2017, „Blue Plant II” - a afirmat că programul său pentru 2018 este deja „destul de plin”, dar că se va opri dacă simte că intervenţiile sale îşi pierd din substanţă.

„Mi-ar plăcea să cred că voi putea detecta momentul în care nu voi mai putea găsi cuvintele potrivite”, a spus el pentru Radio Times. „Dacă voi considera că nu mai produc comentarii proaspete sau oportune, sper să pot recunoaşte asta înainte ca altcineva să îmi spună. Dacă munca mea va fi sub standarde, asta m-ar opri”.

Attenborough, care a început colaborarea full-time cu BBC în 1952, a precizat şi că eventuale probleme fizice l-ar putea împiedica să îşi mai facă munca: „Dacă nu voi mai putea urca şi coborî scările...”.

Aceasta a fost pentru prima dată când Attenborough a vorbit despre retragere.

În afară de „Blue Planet II”, el a mai lucrat pentru programe ca „Planet Earth” şi „Life on Earth”. Anul acesta, va realiza un nou serial pentru BBC, însă mai multe detalii urmează să fie anunţate.

„Blue Planet II”, lansat în octombrie, a fost desemnat cel mai bun program de televiziune din 2017 în urma unui sondaj Radio Times la care au participat critici TV. The Guardian a clasat seria pe locul al patrulea.

Serialul a fost vândut în peste 30 de ţări. În România, el a putut fi urmărit pe BBC Earth, post aflat în grila RCS & RDS.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri