O companie care produce carne de pui din celule, fără sacrificarea păsărilor, a atras o investiție de trei milioane de euro

Data publicării:
supermeat

SuperMeat, un startup israelian care produce carne de pui din celule, fără sacrificarea păsărilor, a atras o finanțare de trei milioane de dolari, în contextul în care conceptul de „carne curată” câștigă tot mai multă popularitate, informează TechCrunch.

Potriviti Profit.ro, printre finanțatori se numără fondurile de capital New Crop Capital și Stray Dog Capital, dar și compania germană PHW, unul dintre cei mai mari producători europeni de carne de pasăre. CEO-ul SuperMeat, Ido Savir, care este vegetarian de 20 de ani, spune că banii atrași de companie demonstrează că industria alimentară este pregătită pentru noi tehnologii, care permit majorarea producției într-un mod sustenabil.

SuperMeat nu este singura companie care mizează pe carnea produsă în laborator. În august, Memphis Meats, care produce carne de vită, pui și rață direct din celule animale, fără să crească și să sacrifice vite sau păsări, a atras 17 milioane de dolari de la investitori precum Cargill, Bill Gates și miliardarul Richard Branson. Fabricarea cărnii din celule presupune hrănirea acestora cu nutrienți speciali care stimulează dezvoltarea musculaturii și grăsimii.

Compania israeliană speră ca produsele sale să ajungă pe rafturile magazinelor în trei ani, însă există încă multe bariere, cum ar fi costurile, gustul cărnii și obținerea aprobărilor necesare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri