VIDEO. Cum arată cea mai mică rachetă din lume folosită pentru plasarea sateliților pe orbită

Data publicării:
r

Japonia a lansat cu succes în acest weekend cea mai mică rachetă din lume capabilă să plaseze un satelit pe orbită, după încercarea eșuată din luna ianuarie a anului trecut, relatează Japan Today .

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Racheta experimentală, măsurând înălțimea unui stâlp de iluminat public, a fost lansată de la Centrul Spațial Uchinoura din prefectura Kagoshima și a livrat cu succes transportul pe orbită, a anunțat Agenția Aerospațială in Japonia.

Racheta din seria SS-520 a purtat în spațiul cosmic un microsatelit de trei kilograme dezvoltat de oamenii de știință de la Universitatea din Tokyo.

Scopul acestui test a fost verificarea tehnologiei JAXA, care implică o rachetă de mici dimensiuni construită doar din componente disponibile în comerț, la prețuri mici.

De exemplu, în elaborarea acestei rachete, Agenția japoneză Aerospațială a folosit componente luate din articole electrocasnice.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri