VIDEO. Fenomen misterios în Orientul Îndepărtat al Rusiei. Localnicii vorbesc despre un OZN: „N-are cum să fie ceva făcut de mâna omului”

Data publicării:
dealul

Dilemă în regiunea Habarovsk, în Orientul Îndepărtat al Rusiei. Un deal enorm a luat-o la vale, blocând mai multe rute de acces din zonă. Localnicii vorbesc acum despre prăbușirea unui OZN, în timp ce oamenii de știință susțin că totul a fost cauzat de căderea unui meteorit.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alexei Maslov, șeful raionului Verkhnebureinsky, a declarat că alunecarea de teren din satul Chekunda a deviat cursul râului Bureya, un afluent al fluviului Amur, care separă China de Rusia, crescând pericolul de inundații în zonă.

„Un obiect a intrat într-un unghi ascuțit și a discolat dealul, revărsându-l în râu. Nu este clar ce a fost, dacă vorbim sau nu de explozia unei rachete”, a explicat Maslov, citat de The Siberian Times.

Șeful de raion a adăugat, însă, că nu a primit nicio informare legată de efectuarea vreunui test cu rachetă în regiune.

„N-are cum să fie ceva făcut de mâna omului”, a subliniat Alexei Maslov.

Evgheni Zubko, expert în praf cosmic al Școlii de Științe Naturale din cadrul Universității Federale a Orientului Îndepărtat din Rusia, crede că prăbușirea dealului a fost produsă de un meteorit care a trecut neobservat pe cer. „Localnicii au văzut o undă de explozie, deci versiunea căderii unui meteorit trebuie clarificată. Dacă este posibil să găsim prin jur fragmente de metorit? E o chestiune de noroc”, a explicat cercetătorul.

Alexei Makhinov, directorul regional al Societății Geografice Rusești, este de părere că alunecarea dealului a fost provocată de activitatea seismică din Habarovsk.

Cei care au descoperit recent dealul năruit au fost doi vânători din ținut, Anton Ivanov și Alexander Makan, care au spus că au rămas fără cuvinte când au văzut întregul peisaj modificat.

În aer se simțea un miros puternic de hidrogen sulfurat, iar în unele porțiuni de pe malul râului Bureya gheața arăta de parcă apa ar fi fiert, au mai explicat vânătorii, potrivit The Siberian Times.

Autoritățile continuă investigațiile.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri